You are currently viewing הטמפרטורה יורדת ואיתה גם השיער? איך עוצרים את זה?

הטמפרטורה יורדת ואיתה גם השיער? איך עוצרים את זה?

מה קורה לשיער שלנו בחורף? הוא השתגע? 
—-
שאלנו את פרופסור זיאד דבור – רוקח ומפתח מוצרי קוסמטיקה טבעיים, למה השיער נושר בעונות הקרות ומה עלינו לעשות. מברשת מלאת בשיער אחרי הסירוק גורמת אצל רוב הנשים לחרדה למרות שזה קורה כל שנה.
 
במהלך הסתיו והחורף עולים הסיכויים לנשירת שיער, ומחקרים רפואיים רבים הצביעו על כך שחלק מהאנשים סובלים מנשירת שיער עונתית, כלומר כאשר נחשפים לחילופי העונות, גדל הסיכוי לחוות נשירת שיער.
 

השיער שלך עובר טלטלה בכל פעם שאת צובעת אותו, מייבשת אותו, חושפת אותו למי בריכות ולכימיקלים שונים וכו’. התזונה שלך, המצב הנפשי,  בין אם את נוטלת תרופות או לא והשינויים ההורמונליים בגוף שלך גם הם יכולים להשפיע על השיער שלך. 

ישנן סיבות רבות לנשירת שיער בעונת הסתיו, כולל:
 
♣ משקעים של מה שקרה במהלך הקיץ מחשיפה לקרני השמש המזיקות.
♣ בריכות שחייה.
♣ חוסר תשומת לב לתזונת שיער.
♣ שימוש מופרז בקרמים אישיים כימיים לשיער הוא אחד הגורמים העיקריים לנשירת שיער בכל אחת מארבע העונות.
♣ חשיפה לדיכאון עונתי, אנו מגלים שחלק מהאנשים סובלים מדיכאון כאשר העונות מתחלפות, ולכן הם נוטים יותר לנשירת שיער.
♣ אנמיה.
♣ קיצור שעות היום בסתיו גורם לירידה בייצור המלטונין האחראי גם על צמיחת שיער וחוזק שורשיו.
♣ שינויים בין טמפרטורה גבוהה ביום ונמוכה בערב, ומעברים חדים בין מזג אויר יבש ללח.
♣ חוסר בשעות שינה, סטרס ומחלות שונות.
 
 
כיצד ניתן לטפל בבעיית נשירת שיער במהלך החורף?
יש הרבה עצות שצריך לקחת, כולל:
♥ אכילה מרובה של ירקות ופירות התורמים משמעותית להפחתת הסיכויים לנשירת שיער, שכן מזונות אלו עשירים ברכיבים תזונתיים רבים החשובים לבריאות הגוף בכלל ולבריאות השיער בפרט.
♥ עיסוי הקרקפת באופן יומי עם סרום קרקפת ושיער הוא אחד הטריקים המוצלחים ביותר אשר תורמים משמעותית להגברת זרימת הדם ומחזור הדם בשיער, ומטפל בשיער פגום.
♥ שימוש במוצרי שיער טבעיים המכילים זית, רוזמרין, מרווה ועשירים בוויטמינים ומינרלים חיוניים.
♥ תוספי תזונה יכולים לעזור במקרים של חוסר תזונתי או מחסור במינרלים.
לכל שאלה אנחנו כאן, ואיזה מוצר של ד”ר דבור יכול להתאים לכם? תגלו אם תשלחו הודעה

במעבדות ד”ר דבור פיתחנו נוסחה ייחודית המשלבת תמצית עלי זית אשר ידועה ביכולתה לטפח ולשמור על בריאות השיער לאורך זמן בשילוב שמנים וצמחי מרפא להזנה ולשמירה על עור הקרקפת ולמראה שיער בריא, חזק ומושך וקראנו לה: “סרום קרקפת ושיער”, ללא SLS, סולפטים או פרבנים וללא מרכיבים מן החי.

מרכיבים עיקריים:

  • שמן זית 
  • רוזמרין נהדר לשיער דליל, מגביר את האנרגיה בעור הקרקפת ועוזר לצמיחה והוספת עובי על ידי הגדלת חילוף החומרים בתאים. בבדיקות הראה צמיחת שיער מוגברת בקרב חולים הסובלים מתופעת האלופציה. 
  • לבנדר מכיל תכונות אנטי-מיקרוביאליות, יכול למנוע שיער יבש ועוזר לסלק מתח, אשר כשלעצמו יכול לעורר צמיחת שיער וכלל שיער בריא. 
  • מרווה משמשת למאבק בנשירת שיער והתקרחות בגלל התכולה הגבוהה של בטא-סיטוסטרול, תרכובת 5-אלפא רדוקטאז שנמצאה יעילה לטיפול בהתקרחות גברית. כמו כן, מוסיפה ברק לשיער דהוי. שילוב של מרווה ורוזמרין נהדר לבריאות השיער ולהפוך אותו  למבריק יותר, עבה וחזק יותר. מרווה יחד עם רוזמרין מגרים את זרימת הדם הקרקפת שמשמעותה יותר חומרים הזנה לזקיקי השיער. בנוסף לכל אלה, מרווה שומרת על צבע השיער.
  • חוחובה אידיאלי לטיפול בשיער יבש, פגום או דהוי ולשיער עם קשקשים ולקרקפת יבשה, הופך את השיער לרך ומלא ברק. 
  • שמן שקדים מתוק מעניק לחות, עוטף את השערה ומגן על השיער מפני נשירתו ושבירתו. השימוש בו באופן קבוע עוזר לצמיחת שיער ארוך וחזק יותר.
  • שמן נבט חיטה יעיל לקרקפת יבשה וקשקשת ועשוי לשקם שיער יבש ופגום על ידי הוספת קוקטייל עשיר של ויטמינים מזינים לכל השיער, עד לשורשים. 
  • שמן קיק, בשונה מרוב השמנים האחרים, לשמן קיק מרקם תזונתי המורכב מתערובת עשירה  של חלבונים, ויטמינים, חומצות שומן ונוגדי חמצון. לפיכך, אין זה מפתיע כי שמן קיק הוא מרכיב נפלא לטפח את הקרקפת וזקיקי השיער השבריריים ובמקביל לעודד צמיחת שיער בריאה ומהירה יותר.

טיפול בשיער והזנת עור הקרקפת תוך עיסויה בסרום עשיר בוויטמינים, חלבונים וחומצות שומן חיוניות בשילוב עם שמפו צמחי נחשב לשילוב הנכון כדי להחזיר את השיער עבה, שופע ומלא חיים. 

ההמלצה שלנו לשלב גם מרכך לשיער ו/או מסיכת שיער משי של ד”ר דבור לשיקום וחידוש השיער, הוספת לחות והענקת ברק ומגע משי לשיער. וקרם לחות לשיער להענקת לחות ועיצוב השיער יחד עם תזונה מתאימה.

שילוב זה יכול לתת תוצאות משביעות רצון ומראה שיער בריא, שופע זוהר ומושך.



[מידע זה אינו מיועד לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעה כלשהי של מחלה, ואינו מהווה ייעוץ רפואי ואין להסתמך עליו ככזה]

×
דילוג לתוכן