משלוח בחינם בקניה מעל 300 שקל

דוגמית חינם בכל קנייה

קנייה מאובטחת באתר

ידע רפואי מקצועי

חוחובה

חוחובה, הוא צמח שמוצאו בדרום-מערב ארצות הברית ומקסיקו. את החוחובה מגדלים בין היתר להפקת שמן ייחודי שלמעשה הוא מין שעווה נוזלית, וזאת בגלל ההרכב הכימי שלו- יש בו שרשרות ארוכות של מונו אסטר. זה מאפשר חדירת שמן החוחובה דרך הנקבוביות של העור דרך שכבות העור השונות.
הוא דומה בתכונותיו לשמן לוויתנים אשר השתמשו בו בעבר כמרכיב חשוב בתכשירים קוסמטיים יוקרתיים.
לפי מחקרים מדעיים, שמן החוחובה הוא היפו-אלרגני טבעי כך שהוא מתאים גם לבעלי עור רגיש. במריחתו על העור הוא מעניק לחות והזנה.

זית

עץ הזית, הפופולארי באגן הים התיכון מצטיין בעלוות עד ירוקה כשאותם מרכיבים השומרים על אורך חייו של העץ עוזרים גם לשמור על חיוניות התאים בעור. שמן הזית, המופק מהפרי ותמציות, המופקות מהעלים הירוקים, משמשים כחומרי גלם יעילים במוצרי טיפוח. לזית תכונות אנטי-אוקסידנטיות, נוגדות חמצון, שמונעות נזקי קרינה בתאים. בנוסף, הזית עוזר לווסת את המטבוליזם של התא ומונע נזקים עתידיים לתאים והיווצרות קמטים. שמן הזית מרגיע, מרכך ומרפא את כל סוגי העור, הוא משמש כמרכיב לחות טבעי בגלל החומצה לינולאית שבו, חומצה שהגוף אינו מייצר וזקוק לו בתוספת חיצונית בכדי למנוע התנדפות של הלחות הטבעית מהעור. בזית יש גם וויטמינים E ו-A העוזרים לתקן נזקים שנגרמים לעור עקב קרינה או זיהום סביבתי. במריחה על העור הזית תורם למיצוק ורכות, מונע קמטוטי יובש והעמקת קמטים.

שמן נבט החיטה

שמן נבט החיטה מופק מחלק העשיר ביותר בתוך גרגר החיטה. השמן מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון, בעיקר ויטמין E ועשיר בחומצות שומן חיוניות ופרוטאינים העוזרות לעור לתפקד באופן נורמלי ולשמור על חיוניות. משמש כאנטי-אוקסידנט יעיל המונע נזקי זיהום וקרינה, כחומר לחות יעיל וכחומר שימור טבעי. נבט החיטה תורם לשמירה על האלסטיות והגמישות, ידוע ביכולותיו למנוע סימני מתיחה בעור בתקופת הריון ולמנוע תחושות אי-נוחות כמו מתח וגירוד.

קמומיל

פרחי הקמומיל, בעלי ניחוח מרגיע משמשים כמרכיב עיקרי במוצרי טואלטיקה לתינוקות בשל תכונותיהם המרגיעות והמרככות. הקמומיל הוא מרכיב יסוד הנמצא במרבית מוצרי הטיפוח ומשמש בעיקר להרגעת העור ושמירה על בריאותו. שמן הקמומיל עשיר בפלבנואידים, סידן, ברזל, מנגן, מגנזיום, ויטמין A , ואשלגן העוזרים להרגיע רגישות, מקילים על גודש בעור ועוזרים לאזן את הפעילות בעור רגיש ובעייתי. מרכיב נוסף בפרח, אלפא ביזבולול, משמש כמרכיב נוגד דלקתיות המנטרל את פעילות הרדיקלים החופשיים ומעודד התחדשות והתחלקות תאים. הקמומיל מזרז זרימת דם, פועל נגד הזדקנות מוקדמת של העור, עוזר לטיפול בבעיות קרקפת ומעודד צמיחת שיער בריא.​

גיראניום

תמצית המופקת מעלי הצמח עוזרת לעור לאזן את הפרשת השומן ויוצרת מראה אחיד וחלק יותר של העור. בנוסף, התמצית משמשת כחומר מכווץ, מפחיתה מראה נקבוביות פעורות, מאזן עור עם אקנה ועוזר לתהליך צמיחת תאים חדשים.

אגוזי עץ הקריטה (שיאה)

חמאה המופקת מאגוזי עץ הקריטה הגדל באפריקה, עשירה בחומצות שומן חיוניות, ויטמינים A ,E ו-F. במחקרים קליניים נמצא כי החמאה מזרזת זרימת דם ומנקזת רעלים. בנוסף, חמאת שיאה נחשבת כיום למרכיב לחות רב עוצמה המגביר את יכולת העור לשמור על אלסטיות, רכות ולמנוע התנדפות של לחות טבעית מהעור. נספגת בקלות בעור ובעלת יכולת לנטרל חלק מקרינת שמש ולחזק את פעילות מסנני הקרינה.​

שקדים

שמן שקדים מתוקים, המהווה בסיס במוצרי טיפוח רבים של דר' דבור, ידוע בתכונותיו המטיבות עם העור. השמן עשיר בוויטמינים ומשמש כחומר לחות יעיל לכל סוגי העור, נספג בקלות, מרכך, מונע יובש, מרגיע ומחליק את שכבת העור העליונה. שמן השקדים עוזר למנוע קמטוטי יובש, מעדן עומק קמטים, מעשיר את העור בלחות עמוקה ועוזר למנוע צללים כהים סביב העיניים.

אבוקדו

שמן האבוקדו עשיר בפוטסיום, לציטין וויטמינים החיוניים לתפקוד תקין של העור, ביניהם ויטמין A, E, B, D ובטא קרוטן. הריכוז הגבוה עוזר בפעולת ההתחדשות של התאים, מעודד ייצור קולגן, מתקן נזקים שנגרמו עקב חשיפה לשמש, מעלה את רמת הלחות הטבעית ומגביר את רמת הגמישות והרכות של העור. שמן השקדים פופולרי לשימוש כשמן עיסוי, מרגיע ומשפר באופן מידי את מצב העור.​

ענבים

לענבים ערכים תזונתיים רבים, כוס אחת של ענבים המווה מנה אחת של פרי מכילה כ 100 קילוקלורי. עיקר ההרכב של הענבים סיבים המווים כ 1.4 גרמים, חלבון כ 1.1 גרמים, ופחות מרבע גרם שומנים. הענבים מכילים ויטמין A, ויטמין C, אשלגן, ברזל ופולאט. ידוע כי הענבים מכילים אחוז גבוה של מים ובכן הם מהווים מקור מצויין לגוף עם מעט קלוריוות באופן יחסי. מהיבט אחר, הענבים עשירים בנוגדי חמצון החשובים לבריאות העיניים כמו לוטיאין, וזיאקסנטין. הקליפה של הענבים האדומים עשירה בחומר הנקרא ריזוויראטרול וזהו נוגד חמצון המקנה לגוף הגנה מפני הרבה מחלות כרוניות. לענבים יתרונות בריאותיים רבים, כמו הרבה ירקות ופירות הידועים כמקטיני הסיכון ללקות במחלות לב, סוכרת, וסרטן. מחקרים רבים הראו כי עליה בצריכת מזון צמחי כדוגמת הענבים מקטינה גם כן מהסיכון להשמנת יתר, הענבים נחשבים למובילים בין חומרי התזונה לבריאות האדם והוא נחשב למזון מאד חשוב להקטנת הסיכון למחלות שונות.

רימון

הזית פרי אשר מסמל את בוא החורף וכך גם הרימון, שניהם משבעת המינים וכל אחד משניהם ראוי לכתר של בריאות וחיים טובים. במנוחת הצהריים לאחר כמה שעות מעייפות של מסיק מתחת לעץ זית עבות שרירים לגמנו ממיץ הרימונים של העונה האחרונה. למה מיץ רימונים? הרימון עשיר בהרבה רכיבים תזונתיים כמו ויטמינים, מינרלים, סיבים ונוגדי חמצון חזקים. לאחרונה, צריכת רימון ומיץ רימון נקשרה במחקרים רבים אשר הצביעו על הרימון כנוגד דלקת, אנטי ויראלי, אנטי בקטריאלי, נוגד סרטן ומשפיע לטובה על בריאות כלי הדם והלב. מחקרים נוספים הראו כי לרימון השפעה מטיבה בחולי אוסטאופורוזיס, דלקת פרטים ראומטית וניוונית, אך לשם כך יש צורך בעוד מחקרים. בעור, הרימון נחשב כנוגד חמצון חזק מאד, מסייע לריפוי פצעים ונגד קמטים, הרימון נחשב לאחד הרכיבים החזקים ביותר נגד הזדקנות העור. לכן משולב הרימון לצד הזית במוצרי ד"ר דבור נגד הזדקנות העור ובמוצרים הטיפוליים לעור. בהשוואה מעבדתית אשר פורסמה ב- The Journal of Agricultural and Food Chemistry, הושוו מיצים שונים ונבדקה היכולת נוגדת החמצון של משקאות אלה: רימון, תה ירוק, מיץ אוכמניות, מיץ חמוציות, מיץ תפוזים, מיץ תפוחים, יין אדום ומיצים נוספים. השוואה זו הראתה כי מיץ רימון הוא המשקה בעל התכולה הפנוליפנולית הכללית הגבוהה ביותר, בעל היכולת נוגדת החמצון החזקה ביותר בלפחות 20% מכל משקה אחר ובעל האפקט הגבוה ביותר למנוע חמצון של כולסטרול LDL. אחרי מיץ רימון הופיעו ברשימה יין אדום, מיץ אוכמניות, מיץ דובדבנים שחורים ועוד. גם מהרימון צריך במקרים מסוימים להיזהר, הרימון לא מומלץ לאלה שיש להם נטיה לאבנים בכליות בשל תכולת האוקסלט הגבוהה, מיץ אשכוליות עלול לעכב פירוקם של תרופות המתפרקות על ידי אנזים ספציפי בכבד כמו סטטינים, מעכבי האנזים ACE וורפרין. לכן מומלץ בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם רופא/רוקח.​

קינמון

הקינמון הוא משקה עממי בכפרים בגליל מזה מאות שנים. לקינמון יתרונות בריאותיים רבים אשר מקורן בחומרים הפעילים המצויים בשמן האתרי. שמן זה מכיל תרכובות אפקטיבי כמו: cinnamaldehyde, cinnamyl acetate, and cinnamyl alcohol, בנוסף לחומרים נדיפים אחרים. הוא ידוע כאנטי דלקתי ונוגד קרישת דם, מחקרים רבים הוכיחו כי קינמון מסייע במניעת הצטברות של טסיות דם ובכך מעכב את קרישתו. בנוסף קינמון מעכב שחרור חומצה ארכידונית (חומצת שומן הנמצאת בקרום הטסיות) ובכך מפחית את הייצור של חומרים מאיצי דלקת כמו thromboxane A2. בנוסף, מחקרים מדעיים אחרים הוכיחו כי הוספת קינמון לאורז מפחיתה את רמת הסוכר לאחר ארוחה עשירה בפחמימות. קינמון גם יכול להפחית את ההתנגדות לפעולת אינסולין, תנגודת זו היא הסיבה העיקרית לסוכרת מבוגרים או סוכרת סוג 2. צריכת חצי כפית ביום עוזרת להפחתת רמת סוכר בדם בכ -20%. בנוסף לירידת רמת הסוכר נצפתה ירידה בשומן ובכולסטרול. כמו כן, הריח של קינמון מגביר את הפעילות הקוגניטיבית במוח. הוא נחשב גם כנוגד פטריות ונוגד חמצון. בחורף, הוא משמש כמשקה מחמם וטעים ולהקלה על שפעת בערבובו עם ג'ינג'ר. יש להימנע משימוש בקינמון בזמן הריון, כמו כן, חולים הצורכים מדללי דם או תרופות נגד סוכרת עליהם להתייעץ עם רופא/רוקח.

סטיוויה

סטיוויה הינו צמח מקורו מדרום אמריקה, משמש את המקומיים מזה מאות שנים כממתיק טבעי. כיום, משמשים עליו לתעשיית התרופות. עוזר בהרזיה, משמש לטיפול בסוכרת, לחץ דם גבוה, נגד צרבת, להורדת רמת חומצה אורית, למניעת הריון ולחיזוק כיווץ שריר הלב. משמש גם כן כממתיק חסר ערך קלורי במזון ולשיפור הטעם. החל משנת 2008 מאושר לשימוש על ידי ה – FDA ראשות המזון והבריאות האמריקאית לאחר שאחד המרכיבים הממתיקים שבסטיוויה rebaudioside A הוגדר על ידי ראשות זו כבטוח לשימוש. כמו כל צמח יכול צמח זה לגרום לאלרגיה אצל חלק מהאנשים הרגישים לצמחים ובעיקר צמחים כמו חרצית, צפרני חתול וחננית. הריון והנקה:אין מספיק מחקרים לגבי שימוש בסטיוויה בתקופת ההיריון וההנקה, לכן מומלץ לא להשתמש בסטיוויה בתקופות אלה. חלק מהמחקרים דווחו על ירידת רמות סוכר בשימוש בסטיוויה וחלק אחר שלל ירידה זו. לכן, מומלץ אצל חולי סוכרת לנטר את רמת הסוכר בזמן השימוש בצמח זה. חלק אחר של מחקרים דווח על יכולת סטיוויה להוריד לחץ דם, לכן מומלץ כי אנשים עם לחץ דם נמוך ימנעו משימוש בצמח או במרכיביו ללא אישור רופא. כמובן, מידע זה אינו מיועד לשימוש כתחליף לייעוץ רפואי.

תמצית הסחלב (נגד הזדקנות העור)

סחלב הינו אחד הפרחים היפים ביותר, יוקרתי ויקר. הסחלב ידוע באריכות הימים שלו וביכולתו העצמית להתחדש ולתקן את עצמו לאחר פגעי הסביבה והסובבים אותו. לסחלב תכונה ייחודית של יכולת ספיחת לחות מהאוויר ללא צורך בהשרשת שורשיו באדמה, תכונה זו מקנה לו תפקיד מאד יעיל וחשוב כנגד הזדקנות העור ולשמירה על לחותו והמראה הבריא והקורן. בנוסף לסחלב יכולת נוגד חמצון ויכולת המחזקת את חסינות העור ונגד קמטים וכתמים. תמצית הסחלב מומלצת לשימוש לכל סוגי העור, עשירה במינרלים כמו אבץ, סידן, מגנזיום, ברזל ונחושת הנמצאים גם כן בעור וחיוניותם לשמירה על בריאות העור לא מוטלת בספק. תמצית הסחלב מכילה גם כן, סוכרים ופוליסכרידים אשר עוזרים לשמירה על עור לח, בריא וקורן.
סגירת תפריט
×