הקפה ידוע כמקור עשיר מאד בנוגדי חמצון אשר נספגים בגוף בקלות יחסית לנוגדי חמצון הנמצאים בפירות ובירקות.
במחקר שנעשה ב 2012 פורסם כי שתיית קפה יכולה לעזור לחולי פרקנסון ומאפשרת שליטה טובה יותר בתנועותיהם, כמו כן הצביע המחקר כי שותי הקפה נמצאים בסיכון מופחת יותר לחלות בפרקינסון.
מחקר אחר הצביע על היעילות בקפה לשמירה על בריאות הכבד, אכן מחקר שפורסם ב 2006 וכלל 125000 נבדקים במשך 22 שנים נמצא כי האנשים השותים לפחות כוס קפה אחד ביום נמצאים בסיכון נמוך יותר בכ 20% להתפתחות שחמת כבד הנגרמת משתיית אלכוהול.
במחקר אחר פורסם כי לקפה תרומה המניעת התפתחות כבד שומני אצל אנשים אשר אינם שותים אלכוהול וצורכים 4 כוסות קפה ביום.
במחקר אשר בוצע על ידי הראשות הלאומית לבריאות פורסם כי האנשים השותים 4 כוסות קפה או יותר ביום נמצאים בסיכון נמוך לסבול מדיכאון בכ 10% יחסית לאלה שאינם שותים קפה. כמו כן מחקר אחר הצביע כי שתיית קפה בכמות של 2-4 כוסות ביום מקטינה את הסיכון להתאבדויות בכ 50% והסיבה לכך בשל היות הקפה נוגד דיכאון קל על ידי היכולת שלו לזרז את ייצור הנוירוטרסמטרים העצביים כמו סירוטונין, דופמין ונוראדרינלין.
בעבודה מחקרית אשר נעשתה בבית הספר לרפואה של הארווארד ובבית חולים לנשים בבריהגהאם ובה עקבו אחרי 112897 אנשי במשך 20 שנים, נמצא כי נשים הצורכות 3 כוסות קפה ויותר ביום נמצאות בסיכון נמוך יותר לחלות בסרטן העור יחסית לנשים לא שותות קפה.
בהתאם למחקר אשר נעשה בארגון הכימיה האמיריקאי נמצא כי הקפה יכול להוריד את הסיכון לסוכרת מסוג 2, והחוקרים דווחו כי אלה השותים 4 כוסות קפה ביום או יותר מורידים את הסיכון להתפתחות סוכרת סוג 2 בכ- 50%.
חוקרים מאוניברסיטת פלורידה ומיאמי מצאו כי באנשים מעל גיל 65 עם רמת קפיאין גבוהה חל עיכוב במחלת אלצהיימר למשך שנתיים עד ארבע שנים ביחס לאלה אשר נמצאה אצלם רמה נמוכה של קפיאין, אחד החוקרים במחקר זה מציין כי אנחנו לא אומרים כי צריכת קפה באופן מתון יכולה למנוע כליל את מחלת האלצהיימר אך אנו חושבים כי צריכה מתונה יכולה לעכב או לדחות את הסיכון לאלצהיימר.
**האמור במאמר לא מהווה המלצה רפואית ולא מחליף ייעוץ עם רופא.